Concepten & stijlen

Hier vindt u alle verschillende stijlen die All Seasons in haar gamma heeft. Binnen die stijl zijn natuurlijk ook aanpassingen mogelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en de vorm van uw woning.


Contact met tuin

De veranda van nu is al lang niet meer de oranjerie van enkele eeuwen geleden. Was het toen een conservatieruimte om planten in de winter tegen de koude te beschermen, is het nu een leefruimte, een plaats waar de bewoners van de woning kunnen samenkomen in licht en ruimte, en in visueel contact met de tuin en de ruimere omgeving.

Dat contact met de tuin kan nog vergroot worden, door aan de veranda een terras of uitloop aan te bouwen. Daar kan men bij goed weer dan effectief genieten van de buitenlucht.. In de veranda kan dat natuurlijk bij elke mogelijke weersomstandigheid.

Oppervlakte vergroten

Bovendien vergroot de veranda het leefoppervlak van een woning. Veranda’s zijn al lang niet meer alleen een zitruimte. Zo kan de veranda de ideale leefkeuken zijn: een ruimte waarin het hele gezin samenkomt om te koken, te eten, te leven.

De variaties in grootte, stijl en type zijn hier eindeloos. Door de vorm, de materialen en de kleuren aan te passen, krijgt de veranda een eigen karakter, dat aansluit bij het karakter van de woning waarvan ze deel uitmaakt.

Glas voor licht en zicht

Het belangrijkste materiaal in de veranda is en blijft natuurlijk glas. Het is door die grote glaspartijen dat het zo aangenaam vertoeven is in de veranda. Het glas brengt in de eerste plaats licht in de woning. Vooral oudere woningen die het traditioneel met kleinere ramen moeten doen, zullen hiervan grote voordelen ondervinden, maar ook in nieuwe, hedendaagse woningen biedt de veranda een meerwaarde.

Behalve voor het licht, zorgen de glaspartijen ook voor het zicht. Wie een veranda heeft, heeft het hele jaar door wat aan zijn tuin. Het moet geen mooi weer zijn, want u zit niet echt buiten. Op een barkoude winterdag met een stralende zon is de veranda zonder twijfel de meest aangename ruimte in de woning, met zicht naar buiten, zonder last van de koude.

En als het dan wel warm en zonnig is, moet dat glas zeker geen nadeel zijn. Hedendaagse veranda’s beschikken over innovatieve verwarmings- en verluchtingssystemen, zodat de temperatuur in de tuinkamer altijd aangenaam blijft, het hele jaar door.

 

Download onze gratis brochureWil u enkele concrete voorbeelden zien, neem dan een kijkje bij onze realisaties. Voor meer informatie kan u ons altijd contacteren.